Dominique Petit

1999 was de eerste Vintage gevinifieerd door Dominique Petit. Zijn loopbaan begon echter aan de Wine College of Avize van 1971 tot 1973 en daarna studeerde hij aan de Faculty of Science in Reims van 1973 tot 1977. Hierna begon hij met werken bij Champagnehuis Krug voor meer dan 20 jaar waarna hij wijnmaker werd bij Pol Roger. Al deze ervaringen door de jaren heen hebben geleid tot een gecontroleerd gevoel van macht en concentratie aan de nieuwe wijnen. Hoewel zijn functie een belangrijke is, heeft Petit zich gehouden aan bestaande formules van het bedrijf en tonen de wijnen elegantie dankzij de speciale kelders van Pol Roger.

Wijnmaker Dominique Petit meent dat goede Champagne voornamelijk afhankelijk is van fruit. Pol Roger beschikt over meer dan 85 hectare wijngaarden waar 50% van de benodigde druiven vandaan komen. Dit komt neer op zo’n 900.000 flessen per jaar. Sinds Dominique Petit is gaan werken bij Pol Roger heeft het bedrijf 9 miljoen geïnvesteerd in het verbeteren van de wijn faciliteiten en blijft dit een lopend proces. Petit wordt gezien als een van de meest besproken wijnmakers in Champagne en hanteert hoge standaarden waar Pol Roger bekend om staat.