De wijngaarden van Pol Roger zijn verspreid over verschillende gebieden in de Champagne provincie in Frankrijk. De vijf producerende gebieden zijn Aube, Côte des Blancs, Côte de Sézanne, Montagne de Reims en Vallée de la Marne. Tussen deze vijf gebieden liggen de dorpen Reims en Épernay centraal. Pol Roger is gevestigd in Épernay en maakt gebruik van drie van de vijf gebieden.

Alle wijngaarden waar de druiven van Champagne Pol Roger vandaan komen vallen onder de Grand Cru of Premier Cru klassering. Deze geeft niet de kwaliteit van de wijn weer, maar laat het potentieel zien van de wijngaard. Grand Cru is daarbij de hoogste notering gevolgd door Premier Cru.

Côte des Blancs

De Côte des Blancs is een heuvelrug van krijt en kalksteen en steekt ongeveer 250 meter boven het omliggende land uit. De strook is 20 kilometer lang en omvat 3,313 hectare wijnbouw. Daarvan is 90% met Chardonnay beplant, de druiven van de Côte des Blancs worden geteeld op de wijngaarden van de champagnehuizen of door contractboeren verkocht aan diezelfde huizen.

Montagne de Reims

De Montagne de Reims is begroeid met graan en bossen. Deze bossen zijn rijk aan wild en zorgen dat dit gebied ook bekend staat als een “Parc Naturel Régional”. Langs de hellingen van de 288 meter hoge berg bevinden zich wijngaarden waarop de druiven voor Champagne verbouwd worden. De Pinot Noir wordt hier veelal verbouwd. Het meest zuidelijke deel van dit gebied gaat over in Vallée de la Marne.

Vallée de la Marne

Op de hellingen aan weerszijden in de Vallée de la Marne strekken de wijngaarden zich zo ver het oog reikt. De rivier in de vallei slijpt ten zuiden van Montagne de Reims wat bijdraagt aan de uitstekende wijnbouw mogelijkheden. De meest voorkomende druif in dit gebied is de Pinot Meunier.