In memoriam aan zijn vader heeft Pol Roger op 18 jarige leeftijd een bedrijf opgericht om mousserende wijnen te maken. In januari van 1849 verkocht hij zijn eerste wijn aan een koopman in Aÿ, het geboorte dorp van Pol Roger. Van Aÿ verhuisde het bedrijf vervolgens twee jaar later naar Épernay. Al in 1855 kreeg Pol een voorkeur voor brut Champagne en begon dit type wijn te produceren. Hij wist dat de Engelsen een voorkeur hadden voor dit type en maakte daar slim gebruik van. Toen Pol Roger in 1899 overleed had het merk zich sterk opgebouwd en was het zeer bekend in Frankrijk en Engeland.

In de 20e eeuw namen de zonen van Pol het over. Maurice en Georges kregen het recht om de naam van het bedrijf te veranderen in Pol Roger, maar het had niet veel gescheeld of het bedrijf had daar geen profijt van gehad. In februari van 1900 vond er namelijk een ramp plaats. Een deel van de kelders en gebouwen was ingestort. 500 vaten en 1,5 miljoen flessen waren vernietigd, maar dankzij de hulp van omliggende bedrijven wist de champagnemaker er bovenop te komen.

De Eerste Wereldoorlog zorgde voor een stagnatie in de groei van het bedrijf en ook de Tweede Wereldoorlog had gevolgen voor het bedrijf. Export was een stuk lastiger, desondanks bleef het bedrijf zich vestigen in meerdere landen. Na de oorlog kende het bedrijf een belangrijke tijd. Winston Churchill was een belangrijke klant voor het bedrijf en hij noemde Pol Roger ook wel “het mooiste adres in de wereld”. In 1961 lanceerde Pol Roger een Millésimé Rosé en een paar jaar later verscheen de speciale Sir Winston Churchill Millésimé.